Ohjeet buukkaa-bandi.fi -palvelun käyttöön

Ohjeet ja vinkit

Bändin etsiminen / hakeminen

Voit hakea bändejä tapahtumaasi antamalla keikan päivämäärän, esiintymispaikkakunnan sekä tilaisuuden tyypin (häät, syntymäpäivät, jne.). Palvelu etsii ja listaa sopivimmat bändit tapahtumaasi. Voit pyytää bändeiltä joko tarjousta esiintymisestä tai varata (buukata) bändin suoraan keikalle.

Bändin edustajalla saattaa olla tarkentavia kysymyksiä keikkaan liittyen, joten on suositeltavaa jäättää myös puhelinnumero buukkauksen tai varauksen yhteydessä.

Bändin varaaminen

Kun olet löytänyt sopivan bändin, voit buukata (varata) bändin / esiityjän keikalle. Hintojen yhteydessä kerrotaan, sisältääkö hinta myös matka-ja majoituskulut. Mikäli hinta ei sisällä matkakuluja, bändi ilmoittaa sinulle lopullisen hinnan vahvistuksen yhteydessä.

Buukkauksen (varauksen) jälkeen bändi vahvistaa vielä erillisessä sähköpostissa esiintymisen. Kun bändi on vahvistanut esiintymisen, keikka on lyöty lukkoon ja tilaus on sitova.

Tarjouksen pyytäminen

Mikäli et halua buukata bändiä suoraan keikalle, voit myös pyytää bändiltä tarjousta esiintymisestä.

Bändi tekee sinulle tarjouksen mahdollisimman nopeasti, yleensä muutaman vuorokauden sisällä. Tarjous lähetetään sinulle sähköpostitse. Sähköpostista löytyy myös ohjeet lisäkysymysten esittämiseen ja tarjouksen hyväksymiseen eli buukkauksen tekemiseen. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, bändi vahvistaa vielä sähköpostitse esiintymisen, jonka jälkeen keikka on lyöty lukkoon ja tilaus on sitova.

Esiintymispalkkion muodostuminen

Esiintyjät määrittelevät itse perushinnan esiintymiselle. Perushintaan lisätään matka- ja majoituskustannukset, mikäli esiintymispaikkakunnalle on yli 30 kilometria bändin kotipaikkakunnalta. Äänentoistokulut määritellään yleisömäärän ja esiintymispaikan (ravintola tai muu tila, missä esiintyminen tapahtuu) perusteella.

Matkakustannukset lasketaan ja lisätään näytettävään perushintaan automaattisesti, mikäli etäisyys bändin ja esiintymispaikan välillä on tiedossa. Matkakustannukset muodostuvat kaavalla yksi kilometri on yksi(1) euro. Jos bändin perushinta sisältäen äänentoistokulut on 1500 euroa ja bändin kotipaikasta on esiintymispaikalle matkaa 100 km, kokonaishinnaksi muodostuu 1600 euroa.

Äänentoistokuluihin vaikuttaa sekä yleisön määrä että tila, missä esiintyminen tapahtuu. Jotta keikka on miellyttävä kokemus niin kuulijoille kuin bändillekin, äänentoisto täytyy olla oikein mitoitettu tilan ja yleisömäärän mukaan. Isompiin tiloihin vaaditaan järeämpi äänentoistokalusto sekä miksaaja, kun taas pienemmässä tilassa pärjätään pienemmällä kalustolla ja joskus jopa ilman miksaajaa.

Hintojen yhteydessä ilmoitetaan, sisältyvätkö matka-, majoitus- ja äänentoistokustannukset hintaan.

Esiintymispalkkion laskuttaminen ja maksaminen

Tilaaja ja esiintyjä sopivat aina keskenään esiintymispalkkion maksutavan ja ajankohdan.

Mikäli esiintyjällä ei ole omaa yritystä, minkä kautta esiintymispalkkion voisi laskuttaa, he voivat käyttää palkkiopalveluita ja palkanmaksua tarjoavia yrityksiä. Tällaisia palveluita tarjoavat esimerkiksi Suomen Palkkiopalvelu ja PlayRoll.

Esittävien taiteiden esiitymiskorvauksiin ei sovelleta arvonlisäveroa. Suomeksi sanottuna bändit eivät laskuta tai maksa arvonlisäveroa keikkapalkkioistaan.

Tiesitkö, että bändin buukkaaminen on nykyään yhtä helppoa kuin pitsan tilaaminen?

Varaamalla bändin ajoissa varmistat, että saat juuri sinun tapahtumaasi sopivan bändin. Etsi tilaisuuteesi sopiva bändi ja buukkaa bändi saman tien!