Miten valita juuri se oikea hääbändi

Häät tulossa ja hääbändistä ei ole vielä tietoa? Mistä sen oikeanlaisen ja juuri omiin häihin sopivan hääbändin löytää? Tässä muutama käytännön vinkkin, mitä kannattaa miettiä ennen bändin hankkimista.

Häät tulossa ja hääbändistä ei ole vielä tietoa? Mistä sen oikeanlaisen ja juuri omiin häihin sopivan hääbändin löytää? Tässä muutama käytännön vinkki, mitä kannattaa miettiä ennen bändin hankkimista.

Häiden tavoiteltava tunnelma

Ylivoimaisesti tärkein asia hääbändiä hankittaessa on häiden tavoitetunnelma. Jos haluat perinteiset häät, joissa on tarkoitus tanssia perinteisiä tansseja (valssia, tangoa, humppaa, jne.) ei kannata buukata bändiä, joka profiloituu pelkästään bilebändiksi. Jos taas haluat että häistänne tulee enemmänkin kreisibileet kuin hillityt illanistujaiset, ei kannata hankkia hääbändiksi Yölintu -tyylistä perinteistä tanssibändiä. Tutki bändien kappalelistoja ja varmista, että mukana on tunnelmaan sopivia kappaleita.

Mikäli tarkoitus ei ole pitää sen kummempia tanssiaisia, myös jousikvartetti tai pianopohjainen esiintyjä voi loihtia rauhallisen ja romanttisen tunnelman.

Elävä musiikki joka tapauksessa nimensä mukaisesti elävöittää tunnelmaa, joten jonkinlainen live-esiintyminen häissä on lähes poikkeuksetta paikallaan.

Budjetti

Budjetti on usein suurin rajoite sopivan bändin löytämiseksi. Sanonta "halvalla ei saa hyvää", pätee usein myös hääbändeihin. Halpana hääbändinä voidaan pitää alle 1000 € / keikka veloittavia bändejä. Tämä ei tarkoita, ettei alle 1000 eurolla olisi mahdollista saada hyvää hääbändiä, mutta yleisesti alle 1000 € / keikka veloittavat bändit ovat uransa alkutaipaleella ja eivät ole välttämättä niin ammattitaitoisia ja kokeneita, mitä toivot häihisi.

Mitäs siis tehdä, jos budjetti on bändiä varten vain 500 €? Ensimmäinen vinkki on luonnollisesti tuplata budjetti, jos mahdollista. Jos budjetti kuitenkin on tiukka ja anopilta ei tipu enempää, kannattaa miettiä, josko trubaduuri, duo tai DJ toimisi häissäsi. Vaikka muusikot harvoin pelkästään rahan perässä ovatkaan, alle 500 € / keikka tekevien bändien kanssa kannattaa olla tarkkana ja varmistaa, että soitto- ja esiintymistaito, sekä äänentoisto on kunnossa. Pyydä bändiltä ääninäytteitä tai vielä parempi, käy katsomassa bändiä keikalla.

Biisilista ja toiveet

Hääbändit toteuttavat usein yhden tai muutaman toivebiisin, mutta jos haluat itse määrätä keikan kappalelistan, kannattaa varata paksu lompakko tai soittaa toivekappaleet tietokoneelta. Hääilta on toki usein pitkä, joten voit myös soitella omia toivebiisejä bändin tauoilla tai ennen bändin aloittamista. Harvalla bändillä on aikaa ja mahdollisuutta harjoitella kymmeniä toivebiisejä ja tuskin haluat bändiä häihisi soittamaan biisejä, joita he eivät osaa.

Hääbändit yleensä tietävät mitkä kappaleet häissä toimivat ja mitkä eivät. Hyvä vaihtoehto on pyytää bändiltä biisilistaa etukäteen ja poimia sieltä omia suosikkeja. Älä kuitenkaan hermostu, mikäli kaikkia toiveitasi ei keikalla soitettaisi. Ammattimainen bändi osaa lukea tilannetta ja tunnelmaa, sekä muuttaa kappalelistaa tai ainakin kappaleiden järjestystä tilanteeseen toimivaksi.

Mistä se hääbändi sitten löytyy?

Google toimii useimmiten alkuläheteenä hääbändien etsimiselle. Google ei kuitenkaan ole erikoistunut bändien, eikä etenkään hääbändien hakemiseen, joten sopivan bändin etsiminen kannattaa aloittaa esimerkiksi buukkaa-bandi.fi:stä. Kun valitset tapahtumasi tyypiksi "häät", saa hakutuloksiin vain bändit, jotka tekevät hääkeikkoja.

Siirry bändihakuun tästä »

Kirjoittanut: Hannu, 21.1.2013

Tiesitkö, että bändin buukkaaminen on nykyään yhtä helppoa kuin pitsan tilaaminen?

Varaamalla bändin ajoissa varmistat, että saat juuri sinun tapahtumaasi sopivan bändin. Etsi tilaisuuteesi sopiva bändi ja buukkaa bändi saman tien!